Jeg har en livsenergi av en annen verden, og har stooort hjerte for håndarbeid og annet som er moro!
Velkommen!
Sitt gjerne ned og ta en prat.... Kaffe?? Te??

fredag 30. januar 2009

Turn a square- lue

Tenkte jeg måtte ha matchende lue- smetteskjerf og pulsvanter strikka jeg jo for en tid tilbake, og jeg hadde litt mer Misti- garn igjen. Da blei det denne turn a square-lua som Jared Flood har laga mønster til. Spørs om jeg blir å bruke den, passformen var nok ikke helt fin til meg. Morsom og rask å strikke var`n iallefall!


torsdag 29. januar 2009

Konkurranse! Premien er gavekort på nydelige knapper fra Snella og Petronella


Jeg er med og konkurrerer om et gavekort fra herlige Snella & PetronellaDuften av erteblomster sin blogg.
Følg linken til "Duften av erteblomster" over, og legg igjen kommentar under innlegget om konkurransen, kopier bildet du ser over her samt linja "Jeg er med og konkurrerer om...."osv- og legg det inn i bloggen din- og så er du med i trekninga!
Jeg har allerede handla knapper derfra- og er storfornøyd!

Jeg har sydd meg strikkepinne- etui!

Her er mitt arva, overfylte strikkepinne-etui. Har ønska meg nytt leenge, men ingen sy-personer har forbarma seg over meg.... I dag kom jeg over sida til Babsy ,og der lå det en fin forklaring på å sy nettopp strikkepinne- etui. Det var så godt forklart med både tekst og bilde at jeg fikk masse sjøltillit- og tenkte at dette skulle jeg få til! Har jo ikke tid til å vente for å handle stoff osv, så jeg tok det jeg hadde.... La meg presentere mitt nye strikkepinne- etui som har nedbrett så ikke alle pinnene ramler ut hele tida! Nå kan jeg ikke skryte av å ha sydd perfekt, men så var det ikke det som var målet heller. En av planene for 2009- var å bli flinkere til å sy, og da må jeg jo øve!

Ikke fullt så skeive sømmer som sist jeg sydde, så noe forbedring har det altså blitt! Dere får jo ikke sett en eneste søm her, men tru meg når jeg sier at det er forbedringpotensiale til tusen!!!

onsdag 28. januar 2009

Award- igjen!

Jeg er så utrolig heldig at jeg har fått Award igjen! Og etterhvert skjønte jeg at det var to!
Denne gangen fra Audhild- bak bloggen Audhilds hobbyblogg
Hun lager så fine kort at det er en fryd! Tusen hjertelig takk for Awards, Audhild!


The rules for the "Marie Antoinette" award:

1. Link to the person who gave you the award
2. Nominate 7 more persons
3. Link the nominees and let them know about this award
4. Post the award on your blog

-and so now I will pass the "Nice Blog Award" on together with
the "Marie Antoinette award", to the following very talented ladies:
Mimouna
Mariannes Fiklerier
Elins strikkeri
LilleBlå
Bloggsberg
Grip dagen
Cruzidulls gale verden

tirsdag 27. januar 2009

Snø!

Jeg og Luna ute på "tur"!
"Turen ble`kke lang- den stoppet med èn gang."
Men så er jeg bra fornøyd med å gå sjøl da- ikke lenge siden jeg ikke orka såpass!
Juhuuu- moro på tur!!!


Her er huset vårt- tett omslynga av snø!



Såå mye snø dalte ned i løpet av lørda`n!

Godt jeg har en snill pappa med brøyte"doning"!

mandag 26. januar 2009

Teppealong på Projo

Jeg begynte på et lappeteppe til oss sjøl for leenge siden, men etterhvert blei det bare bortprioritert. Så når jeg kom over teppealongen til Projo- så jeg mitt snitt til å få det berømte sparket- og meldte meg likesågodt på! Med disse to har jeg tilsammen 15 lapper ferdig. Reglene på alongen er enkle; strikk minst èn lapp i mnd- gjerne flere (de legger ut mønster i forskjellige vanskelighetsgrader), og har du ikke tid er det helt i orden! Passer meg ypperlig!

lørdag 24. januar 2009

Award

Oi- jeg har fått min første Award.... TUSEN TAKK til navnesøster Elin- bak bloggen Elins strikkeri - det var kjempekoselig og veldig overraskende!

Med awarden fulgte en utfordring;

  • 4 favorittprogram: Ser ikke all verdens på TV, men når jeg gjør det ser jeg bl a på LA Ink, Lisa Williams, Nytt på nytt og Senkveld
  • 4 ting jeg gjorde i går: div husarbeid, spilte Scrabble med madam-kjerring-frua, strikka og surfa innom div blogger

  • 4 ting jeg ser fram til: å bli ferdig med huset, å bli helt frisk, å lage alt jeg planlegger, en tur til Helligvær (øy utafor Bodø)

  • 4 favorittrestauranter: Peder Oxe (København), Sushi Dream, en tapas-restaurant på Solsiden i Tr.h (husker ikke navnet), Salt og Pepper (tror jeg det heter)

  • 4 ting på ønskelista: baby, øyhopping i Hellas, HarmonyWood-settet, en tatovering til

    Da vil jeg sende Award og utfordring videre til Sylvia, Tine`s kreative hjørne, Hannesol og Farmor`s hobbyblogg

torsdag 22. januar 2009

Strikka smetteskjerf

Barselgave! Strikka av tynn alpakka... Se det- et produkt fra "På pinnene akkurat nå" er fullført. Nå gjenstår bare.... eh... endel. (også har jeg begynt på enda mer enn det som bildet nedenfor viser. Sukk....)

Strikka og tova votter- igjen

Sjøl om jeg har mye på pinnene, tar jeg meg alltid tid til noen votter innimellom "slaga". De er visst veldig populære- de forsvinner ofte så fort de lander i Vottekurven på Nygår`n. Moro! Disse er i str S, og er nyinnflytta i kurven

Strikka og tova votter

Disse er lagt i kurven på Nygård sport nå, str M

Strikka og tova votter

Fikk bestilling på disse, og de blei levert i går.

lørdag 17. januar 2009

På pinnene akkurat nå...

Her ser dere en samling av mine uferdige prosjekter; en ullbukse til tantebarn Anneli, rosa kamerat pinne nr 4, lilla sokk som skal bli et par til meg en dag, en barnesokk med råsilke i hælen, et smetteskjerf, hekla veske til mamma, begynnelsen på teppet og en barnegenser. Barnegenser`n blei til sånn her; Vi skulle på symøte, og jeg ville ha et nytt prosjekt (akkurat som om jeg ikke har nok å finne på...) men fikk ikke bestemt meg for hva. Derfor fikk madam-kjerring-frua i oppdrag å si et sidetall. Hvilket som helst tall mellom start og slutt, og det blei altså sida med denne genser`n fra Nøstebarn. Så fikk jeg ikke bestemt meg for hva slags farger, og prosessen blei gjentatt. Garnkombinasjoner blei lagt opp på rad og rekke- og uten synsrekke for min kjære, og så blei det altså mørkegrønn og rosa som skjulte seg bak nr 3.... Dette er symøtestrikking, har ingen bestemt mottaker til denne- derfor tar jeg det piano.

Den spede begynnelse....

At dette skal bli et teppe på 180 cm x 200 cm er nok litt vanskelig å se for seg akkurat nå, men så har jeg jo også akkurat starta på det.....

Mormor sin bursdag!

Her har jeg strikka bursdagsgave til mormor;
Et skjerf i Solo-garn (OnLine), det blei en suksess!
Gode snille mormor som har lært meg det meste jeg kan om strikking og hekling...

Endelig match!

Her hadde jeg gjort en liten tabbe; èn sokk blei strikka med pinne nr 3,5- så venta jeg leenge med å strikke nr to- og den blei til ved hjelp av pinne nr 4..... Da sier det seg sjøl at de blei en dårlig match, og derfor blei de lagt djupt nedi kurven- med MYE annet oppå. (mao i glemmekurven) På nyåret oppdaga jeg de, og nå er det faktisk ett matchende par dere ser på bildet- og disse skal nå legges i en annen kurv- nemlig gavekurven! Så får vi se om kamerat på pinne nr 4 er like heldig.....

Sokkepar nr 1 til meg sjøl!!

Disse blei ferdig i romjula, og har allerede vært 3 runder i vaskemaskinen. De blei såå gode og bløte, og jeg elsker masse farger!!! Og så er det råsilke til forsterkning i hælen, så de bør tåle litt.

onsdag 14. januar 2009

Fargealong og babysokker

Disse små sokkene er til en nyfødt tass. Faren er en skikkelig "skaumann", derfor blei de mørkegrønne. Strikka av PT5.
Dette er også mitt januar- bidrag til Fargealongen på Projo!

tirsdag 13. januar 2009

Klatrepus og sove- Luna

Klatrepus skuer utover jordet!















Det er svææært sjelden at det svarte og hvite dyret med de lange øra får lov å ligge i senga, men de gangene hun får det- sovner hun på sekundet! Snooorker som en mann, og det har hun gjort fra hun var valp!

Ønsker du å vinne KnitPicks-pinner mm?

Klikk på denne linken, og vær med i en konkurranse: http://handlashantverk.noxshop.se/
For som Sylvia sier på sin blogg- man vinner jo ikke om man ikke deltar!
Her frister de med KnitPicks-pinner, økologisk bomullsgarn, alpakkagarn og div annet i premie- og jeg lot meg friste!!! Lykke til alle som deltar!

mandag 5. januar 2009

Veiing og slanking i januar

Ser at det er mange som har startet på både veie- og slanketrenden igjen- og det er jo normal prosedyre i januar. Jeg snakker altså ikke opp kropper, men selvfølgelig GARN!!! Så er spørsmålet da- om jeg tør veie opp mitt garnlager. Jeg nevnte det for min hustru, og det skjønte hun ikke poenget med. "Til ettertanke" svarte jeg, " og som en påminnelse om å strikke opp endel garn før jeg kjøper mer". "Jammen, du trenger jo alt garnet, da... Hvis du plutselig kommer på at du har lyst til å strikke sånn eller sånn- så er det flott å allerede ha garnet i hus"- svarte min aller beste konestump-venn! Hun er verdt sin vekt i gull! Hm, kanskje hun sa det fordi hun sjøl har begynt å strikke? Kanskje hun planlegger stor-raid av lageret mitt? Å hjelpes-meg-rett, hva gjør jeg nå? ;0)
Kanskje lurt å veie garnet, så jeg kan følge med om det er garntyver i hus. .. Hehe