Jeg har en livsenergi av en annen verden, og har stooort hjerte for håndarbeid og annet som er moro!
Velkommen!
Sitt gjerne ned og ta en prat.... Kaffe?? Te??

tirsdag 29. juni 2010

Smått, men godt!

Litt småtteri er klart- jeg har småtova litt, men er straks og snart klar for stortoving (dvs sitteunderlag- som er lovet bort)- og jeg gleeder meg! Det er såå gøy å tove!
Disse håndtova hemmelighetsballene er halvveis min egen oppfinnelse, og de er til salgs.
Sjekk salgsbloggen min for mer info :o)

Flere mobilvesker har det også blitt,
og her er to:
Jeg kommer til å legge ut mange mobilvesker for salg på salgsbloggen min i løpet av uka
- så FØLG MED!

Denne blei solgt rimelig raskt! Hurra!

Så er jeg med på en garnlagerutfordring på Projo- forum, og her er mitt første bidrag:
En Calorimetry, eller hårbånd om du vil! Strikka av Zauberball :o)


Ellers nyter vi dagan med baby i hus, fryd & lykke preger Fjellstad mer enn noensinne!

Og så fikk vi en MASSIV overraskelse på lørdagen, men den må jeg ta bilder av før jeg kan blogge den! Den viser hvor flotte og omtenkesomme mennesker kan være - og jeg gleder meg til å dele den med dere!!!! ;o)

Så håper jeg hver og en får en flott sommer, nyt tida i "slow motion"!!!!!
Gode klemmer fra Elin

søndag 20. juni 2010

Tepper, mobilveske og Bjørn Timian

Gutten vår er allerede en veldig grei kar;
Jeg sa til`n mens han enda lå i magen- at han måtte vente med å komme til jeg var ferdighekla på vognteppet hans. Torsdags formiddag vaska jeg det- og la det til tørking/ blokking- og på fredag kom Bjørn Timian (og det på termindato!) Allerede en gutt som hører på Mamsen sin! *smelt*
Teppet er hekla i økologisk bomull, deilig og mjukt- og i mangel på oppskrift på sekskanta ruter- som jeg egentlig ønska- blei det ordinære oldemorsruter (eller heter det mormorruter/ bestemorsruter??)
Dessverre lå pjokken og sov i hengevugga bak- så han blei ikke med på bildet denne gangen, men linselusa med lang svart hale- og som sier mjau bare MÅTTE være med- bare litt.... Ser dere labben hans til venstre i bildet? Det var klin umulig å unngå han i dag!
Den som sover synder ikke!!!
Her koser Bjørn Timian seg på økologisk lammeskinn (garva helt uten giftstoffer!) og økologisk sengesett i lin- kjøpt hos Purnatur.
Natural all over!! <3
Jeg hekler fremdeles mobilvesker, men måtte lage noen mer barnevennlige (for jammen er det mange barn som tusler rundt med mobiler!!!) Her har jeg brukt av restegarnet- igjen, og idèen kom snikende. En bloggleser (monsol-monsol) foreslo at jeg kunne bruke det rosa fluffy garnet på mobilveskene- og da så jeg for meg en klovn med en gang. Hurra. Ikke det at jeg brukte hauger og lass av dette garnet, men litt er bedre enn ingenting! Takk for tipset, Monica! Tantebarnet syns forresten den var sååå kuuul. Så da så.
Her er klovnen Stripe:
Med trykknapp- så det er lett å "late upp og late att att att"
Restegarn betyr at denne også er med i Garnlager- alongen hos Projo :o)
Så har tante Anne Hilde i Grimstad strikka det nydelige teppet til Bjørn Timian!! Dån! Vi er i ekstase over å få hjemmestrikka, og er evig takknemlig- for vi veit godt hvor mye arbeid som ligger bak! Deilig og mjukt babyull- dette blir favoritt!!!! Flott, ja?!
Ellers bare NYTER vi det å ha baby i hus, vi tar vare på hvert lille sekund- og han er jo bare verdens vakreste gutt (helt, helt objektivt sett, hehe) Vi har lengta etter dette i veldig mange år, og har noen forsøk bak oss- så vi er takknemlige inn til beinet over å endelig ha blitt mødre!
LYKKE!!!!!!!!!!!!!!

Riktig så god helg til dere alle, og tusen hjertelig takk for alle de søteste kommentarene på forrige innlegg!!!!
Verden er fiiiiiin!

onsdag 16. juni 2010

Ny verdensborger!!!!!

Da var endelig dagen her; Bjørn Timian ville ut på termindato!
Konestumpen jobba hardt, og ut kom en velskapt og herlig gutt 11. juni.
Vi er overlykkelige og takknemlige, og nyter dagene som småbarnsmammaer!
Vi hadde med oss Doula, en fødselshjelper- og det var magisk!!! Helt unikt "hjelpemiddel", ellers foregikk fødselen helt naturlig- uten så mye som ei nål til lindring!!!! Kristin var bare helt fantastisk!
Anbefaler alle og enhver gravid om å ta kontakt med Doula Kate- det hadde ikke vært det samme uten henne! Kate fikk enormt god tilbakemelding fra jordmora og barnepleieren som var med- de mente alle burde ha med seg en Doula under fødselen. Flinke, søte, gode Doula Kate :o)
Sukk..... Vår herligste koser seg i hengevugga.

Lysluggen vår er allerede en storsjarmør med mye personlighet- og kan smelte et hvilket som helst hjerte.

Det blir lite tid til håndarbeid om dagen, men jeg må jo begynne å "arbe" snart igjen-
må jo ha varer til Trillemarka Midtsommerfeiring og markedet på Mølla i Eggedal  ;o)

Ha en superduper dag, lykkelige klemmer fra nybakte Mamsen

(PS: Hold deg for god til å legge igjen negative kommentarer, er du snill. Disse blir uansett sletta med en gang, og IP- adr blir lagret her hos meg.
Bare sånn til orientering...)

onsdag 9. juni 2010

Jeg forbereder meg på Trillemarka Midtsommerfeiring og marked på Mølla i Eggedal!!

Den siste tida har jeg virkelig fått ilden over meg- og tatt for meg av garnet jeg har på lageret mitt. Det e`kke reint lite kan jeg berette! Nesten oversvømmelse av garn i alle farger og kvaliteter... Hurra for det sier nå jeg!
Siden jeg skal delta med varer på Trillemarka Midtsommerfeiring 26. juni- og på markedet som Mølla i Eggedal arrangerer 27. juni- har jeg fått opp tempoet litt, og laga opp endel som jeg skal ha med der....
Er det noen som vil ta turen, kanskje? Da er det veldig hyggelig om dere kommer bortom meg og sier hei!!! :o)

Enda et pannebånd med V- stil, strikka av håndmalt Mirasol. Deilig garn!!!
Her har jeg fått ferdig nok et DropsDesign- skjerf- denne gangen i Du store alpakka sitt håndmalte Fearytale. Dette har jeg gitt navnet "Sukkerspinn" - jeg trenger kanskje ikke forklare hvorfor?! ;o) Jeg hadde blingsa på fargenr en gang jeg skulle bestille på nett, så da endte jeg opp med "feil" farge... Siden har nøstet hatt bosted i hylla- sammen med så mange andre nøster- men nå er det altså omgjort til skjerf eller tørkle om du vil....

Flere mobilvesker er in progress, her er en sjenert og forsiktig type- men mer pågående og utadvendte av samme art dukker straks og snart opp. Det er lov å ta kontakt om du finner en du "bare må ha! (- send meg isåfall mail på eossalg@live.no)
Jeg har ca "70" prosjekter på gang samtidig om dagen, men må nok roe meg littegrann om få strakser... Nå er det to (som i tallet 2!!!!)  dager igjen til termin, så da er det greit å ha nok energi til å være med Madam-kjerring-frua til føden- for ikke å snakke om tida etterpå!...

Samtlige produkter er strikka av garn fra lageret- så da blir de deltakere i Projo sin Garnlager- along. Hipphipphurra!

mandag 7. juni 2010

Skjerf og sokkepar 2 av 52 klare :o)

Enda et DropsDesign- skjerf er ferdig. Jeg liker godt å strikke disse, heklinga rundt er ikke fullt så gøy, men det må da til ;o) Dette er strikka av Malabrigo sokkegarn, det er helt vidunderlig som skjerf- så dette garnet kan brukes til så mye mer enn bare sokker!!! Malabrigo- garnet er fra garnlageret mitt- og da er det jo deltaker i Projo sin Garnlager- along. Jammen er jeg flink til å strikke fra lageret om dagen! *nikker iherdig, og gir meg sjøl en godklapp på skuldra*
Og her er sokkepar nr 2 i "52 Pair Plunge IV" på Raverly klart. De er strikka av Flat Feet- garnet jeg kjøpte nå nylig, og jeg brukte pinne nr 3.
De som har fulgt meg en stund veit kanskje at jeg kun har strikka vanlige raggsokker til nå, men den tid skal heretter være forbi! Jeg har starta kjempeforsiktig, med eget mønster- og jeg vil påstå at Victory er et passende navn på disse sokkene.. Det er jo en stor seier for meg at jeg har kommet et "sokkestykke" på vei, og så er det "V"- er i lange baner på dem! Siden det er første par ut med mønster- strikka jeg dem i str 27/ 28... Babysteps you know...
Og for virkelig å utfordre meg sjøl har jeg meldt meg inn i Sokkeklubben hos Projo, og har allerede mottatt første pakke. Huhei så spennende!!
Her er baksida av leggen, Victory all over! :oD


OBS: Bodil har 1- års bloggjubileum, og i den anledning har hun en give away. HER kommer du til den koselige bloggen hennes.

Ha en vidunderlig flottfin uke, klemmer fra Elin

torsdag 3. juni 2010

Nøstebarnjakke i boks!

I går kom knappene, og jeg kunne fullføre Nøstebarnjakka. Hurra. Jeg har strikka den av Nøstebarn sitt Silke-ull, i str 0- 1 år. Planen var å hekle en kant med samme garnet, men det syns jeg blei litt vel grønt. Så kom jeg på at jeg hadde mer igjen av Lotus Cashmere- garnet, og det passa jo ypperlig til de grå perlemorstjernene. Og plutselig fikk jeg nesten et komplett sett :o)
(Og denne er enda et bidrag til Strikk til familien- alongen på Strikkeforum og Garnlager- alongen)

Fine knapper, eller?? Kjøpte de HER, og er superfornøyd!!
Med sommer`n kommer masse hagearbeid- og vi kooser oss!! Blir tid til litt strikking innimellom, men merker at håndarbeidstida "spises" litt opp nå... Men alt til sin tid ;o)
Ha en flott uke- enten du gjør det ene eller det andre!
Klemmer

onsdag 2. juni 2010

Par 1 av 52 i boks- og ny mobilveske

Her er første paret ut i 52 Pair Plunge IV på Raverly. Helt ordinær ragg, str 43/44, strikka av DSA sitt "Sterk" på pinne 3,5. Raggsokker bruker jeg ikke mønster på lenger, det går av seg sjøl.
Siden det er strikka av garn fra lageret, og er en julegave til et familiemedlem- er disse med på flere alonger; Projo sin Garnlager- along, Sylvia sin Julegave-along, og Strikkeforum sin Strikk til familien- along. Maange fluer i en smekk.


Ny mobilveske, denne gangen med lastebil- knapp (fra Snella og Petronella)
Det var vanskelig å gjengi fargen korrekt, men den er altså offwhite med lyseblått og beigetoner. Selvfølgelig med trykknapp!
Denne er også med på Garnlager- alongen hos Projo :o)
Nå skal jeg sette meg ut i sola, og fullføre både det ene og det andre har jeg tenkt :o)

Nyt dagen! Klemmer til dere